Кратка ИСТОРИЯ на Света

Go down

Кратка ИСТОРИЯ на Света Empty Кратка ИСТОРИЯ на Света

Post by AggressiveViking on Sat Oct 10, 2015 12:59 am

Кратка ИСТОРИЯ на Света Airships

Кратка история на света:

Свят в който Магия и Стиймпънк се сблъкват.
Магията е често срещана, почти всеки е способен да се научи как функционира, въпреки че не на всеки му се удава. Някой се раждат със способността да боравят с магия, докато други трябва да бъдат обучени в тази насока и все пак, тези които хора не са особено могъщи. Могат да правят прости заклинания и да изкарват някоя друга изкра от пръстите си, но това е общо взето. Има определен брой по-надарени магьосници, но те са голяма рядкост, тъй като познанието в тази насока е отдавна загубено.
Магията не е забранена и дори е насърчавана в случаите на по-надарен магьосник. В Континент-1 прогреса е на преден план – те вярват че биха могли да напреднат повече ако науката се обедини с магията. Има доста учени, които задълбават в Алхимията, върху която не се гледа с добри очи. Въпреки това обаче нормата за магьосниците е особенно ниска и някой с по-развити дарби би се превърнал в изгнанник сред обществото (затова повечето такива прикриват възможностите си). Общоприето също така е в градовете магия да не се практикува на улиците или да се използва с нелегални цели – всички магьосници са регистрирани и получават необходимо обучение за собствена, както и да тези около тях, безопасност. Нерегистрираните магьосници пребивават едва ли не нелегално и могат да бъдат арестувани, ако бъдат открити, че се прикриват. Живота на магьосниците не е по-различен от на останалите хора, с единствената разлика, че с притежанието на дарбата си те имат различен избор на професии.
Случило се е така, че паралелно с магията механиката и технологиите са се развили и двете са се вплели в едно цяло – без намесата на магия технологията не функционира.  (с други думи магията се използва като неичерпаем източник на енергия). От там и огромното разнообразие на професии в тази насока - пред тях са отворени както стандартните професии така и работни места, които са специализирани в притежанието и познанието на магия. (Тези които притежават магия им е ПОЗВОЛЕНО да работят обикновена професия)
-в процес на обработка
AggressiveViking
AggressiveViking
Admin

Posts : 44
Join date : 2015-08-16
Age : 24

http://steampunk-planet.bulgarianforum.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum